Shetland Wool Week 2014

carla shwook boek1

Mijn koffer staat klaar, de Shwook is gebreid en ik heb er zin in! Tien dagen lekker met zes vriendinnen naar de jaarlijkse Wool Week in Shetland. Iedere dag activiteiten als wolfabrieken bekijken, wol shoppen en vooral veel workshops. Een heerlijke afwisseling na het harde werken voor heb boek Lekker Warm! dat op 24 oktober wordt gepubliceerd.

Wat een Shwook is? Hazel Tindall ontwierp speciaal voor Wool Week een prachtige muts met Shetland-motiefjes. Ze voegde diverse kleurencombinaties toe, maar de meeste breiers zijn eigenwijs en breien hun eigen variatie. Ik ben zo benieuwd naar al die mutsen die iedereen zal dragen tijdens de openingsceremonie!

En groot nieuws, letterlijk en figuurlijk vers van de pers,… Lekker Warm!, mijn boek over twijnend breien is klaar! Alvast 30 dozen met 300 van de 2000 exemplaren staan nu in mijn berging. Natuurlijk gaan er een paar mee naar Shetland.

My suitcase is ready, the Shwook is knitted and I’m looking forward to the next ten days! I will spend these ten days with six girlfriends at the annual Wool Week in Shetland. Every day activities like  visiting wool mills, wool shopping and a lot of workshops. A delightful change from the hard work for have book SoWarm! that will be published on 24 October.

What is a Shwook? Hazel Tindall designed specifically for Wool Week a beautiful hat with Shetland motifs. She added various color combinations, but most knitters are stubborn and knit their own variation. I am so curious about all those hats that everyone will wear during the opening ceremony!

And great news, literally hot off the press,… So Warm!, my book on twined knitting is ready! About 30 boxes with 300 of the 2000 copies are now standing in my hall. Of course, I will take a couple of them with me to Shetland.

One Response to “Shetland Wool Week 2014”

  1. marianne m Says:

    Oo daar is het boek al. Geweldig zo’n reis, veel plezier! Mooie patronen van Hazel, ik breidde de hoofdband. Deze shwook is prachtig en staat je goed.

Leave a Reply