Paris – Hil’s impression

 Hilly in Paris  Hilly in Paris  Hilly in Paris
 
 Hilly  Hilly in Paris  Hilly in Paris
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Hil’s impressie:
Met z’n vijven in twee auto’s richting Frankrijk. Aanleiding was de beurs L’Aiguille en Fête in Parijs, maar het werd zoveel meer: op zaterdagochtend samen breien met de Parijse SnB bij Brentano’s, een hele dag breien op een podium op de beurs waarbij we enorm veel aandacht kregen van de Franse pers en Bert zelfs een interview heeft gegeven aan een Belgische krant, winkelen (en breien, hè Klaudia) op zaterdagmiddag in Lafayette (de Harrods van Parijs), heerlijk genieten van het eten, gekookt door Bert (wow, wat kan hij dat goed!) aan de keukentafel in het souterrain van het kasteeltje waar we vijf dagen verbleven. Het was maar goed dat we in het souterrain zaten want we hebben zo enorm veel en hard gelachen dat we af en toe bang waren dat we weggestuurd zouden worden vanwege geluidsoverlast! Een bezoek aan de Droguerie met prachtige wol, bamboe, linnen, katoen, etc. Als kinderen in een snoepwinkel liepen we te bedenken wat we zouden kopen. En gekocht hebben we!! Ook op de beurs natuurlijk, waar Habu, Mercredi & Cie en Fyberspates onze favorieten waren.

More...

We hebben ook nog een bezoek gebracht aan een Japanse boekwinkel omdat ze daar zulke leuke breiboekjes hadden. We moesten aan de verkoopster vragen waar de breiboeken stonden, want de bewegwijzering konden we natuurlijk niet lezen 😉 Verder hebben Bert en ik een privé rondleiding gekregen van Carla over cimetière Du Père Lachaise, een prachtige, enorme begraafplaats in Parijs en hebben Klaudia en Car een boottocht gemaakt over de Seine. Het weer was ons zeer gunstig gezind, want de voorspelde regen bleef grotendeels uit en maakte plaats voor zon en 14 graden, lente dus! Daar hebben we op de laatste dag ook nog van genoten toen we een bezoek brachten aan Château de Chantilly.
Kortom: het was echt fantastisch!!!

Bert, bedankt voor de eerste en de laatste foto!

Leave a Reply