Parijs – Carrie’s impressie

     
 
     
 
     
 Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

En dat was het dan, het verslag en de foto’s van 5 dagen BreiReis naar Parijs!  

De impressie van Carrie:

5 daagjes “tricoter  en Paris” 

Wat een geweldige ervaring ben ik rijker geworden.  Mijn eerste indruk op de beurs  “L’aiguille en Fête” was dat de Fransen heel positief reageerden op ons “breigebeuren”. We kregen amper de kans ons te installeren en de media wist ons al te vinden.  Ze waren erg geïnteresseerd in wie/wat we waren en welke dingen we zoal maakten.  Vooral Bert stond volop in de belangstelling, maar we hadden ook niet anders verwacht ;-)We hadden dan ook een prachtige plek op het podium naast het snelbreien-  en haken.  Bert, Carla en Hilly deden mee met breien en ik deed een poging het record v.w.b. het haken te verbeteren. We hebben het allemaal niet slecht gedaan en Bert was volgens mij zelfs de snelst breiende man.

 

Het is me zelfs gelukt in mijn gebrekkige Frans de, volgens Bert, linnensteek uit te leggen waar ik mee bezig ben voor een gastendoekje. Is weer eens wat anders dan sokken en wanten breien 😉 

Er waren leuke wolletjes en andere natuurlijke materialen te zien op de beurs. Bamboe, kameel, alpaca, kashmire, ramie, zelfs staal. Ik had bijvoorbeeld zelf bij HABU “ananas met ramie” gekocht. 

Vrijdag ben ik met Klaudia het water op geweest (Seine) en heb zo in korte tijd een leuke indruk kunnen krijgen van Parijs. (Dank je wel Klaudia voor de leuke middag!)Ik heb veel foto’s op de boot kunnen maken. Het lijkt nu net of ik er minstens een week ben geweest…….was het maar waar! 

Ook het meebreien en niet te vergeten haken met Paris-Tricot was een leuke ervaring! Ik heb leuke mensen ontmoet en gesproken. Ook daar was een breiende man aanwezig. Ook waren de boeken/tijdschriften  waarover  we bij SnB Nederland spreken allemaal bekend bij de Fransen, zoals Nancy Busch, Rowan, Interweave Knits, Vogue… Wellicht komen er dit jaar nog Fransen in Utrecht meebreien. Lijkt me ontzettend leuk. 

We hebben allemaal ook leuke boeken gekocht, zelfs Japans.  Voor mij was ook la Drogerie een hoogtepunt. Ik heb er prachtig bamboe garen gekocht in een mooi warm rode kleur.                

Bert, Klaudia en ik hebben in Lafayette luxe gebreid. Midden in het prachtige gebouw op de 6e verdieping op luxe banken omgeven door Barbie, Chanel, Guess, Clinique en noem maar op!  Wanneer doe je nu zoiets?? 

Bij het Mexicaantje (tip van Carla) hebben we heerlijk gegeten en erg goedkoop! Nacho’s en Tortilla’s. Klaudia en ik zelfs 2 keer, ha ha. 

Nu heb ik het nog niet eens gehad over het kasteel waar we logeerden, Chateau de Chaâlis. Mooie kamers hadden we die gelukkig in stijl gemeubileerd waren. De eigenaars zijn nog volop bezig met restaureren (sinds 2002) en dat zal voorlopig wel zo blijven, maar dat was voor ons geen probleem. De sfeer was er helemaal goed! Vooral de woonkeuken waar we met grote houten tafels volledig de ruimte hadden om daar gezamenlijk te eten, breien en vooral lol te hebben. De houtkachel, die voor ons werd opgestookt door Arjen, zorgde er voor de warmte. 

Kortom, volgend jaar wil ik wel weer!

Leave a Reply