Lois – The bull is back!

lois1

Iedereen heeft wel een paar kledingstukken uit haar jeugd or puberteit waar je met weemoed aan terug denkt. Voor mij was dat onder meer mijn geliefde Lois-broek. Dit Spaanse merk was hip en de broek zat me als gegoten. Dat mocht ook wel, want ik had het er voor over er mee de zee in Zandvoort in te lopen en ‘m aan het lijf te laten drogen. Nee, stretch kenden ze toen nog niet, dus ik kan je verzekeren dat dit, mede door het prikkende en schurende zout, een zware beproeving was.

Verleden week liep ik winkelend door de negen straatjes in Amsterdam en zag opeens het logo van het merk waarvan ik dacht dat het niet meer bestond. In Valencia had Lois echter een poosje ondergedoken gezeten en nu zijn ze terug! Eerst met een pop-up store en daarna zelfs met een gewone winkel. Ik kreeg de spijkerbroek van man Jan voor mijn verjaardag verleden maand en kocht er nog een te gek leuk knalgeel shirtje bij. De verkoopster, een jonge meid met wie ik mijn sentiment deelde, deed er nog een tas bij. The bull is bag!

Wat dit met breien te maken heeft? Niks, maar ik wilde het tóch even met jullie delen!

lois2

Everyone has a few items of clothing from her childhood or puberty about which arouse nostalgical feelings. For me that was, among other stuff, my beloved Lois jeans. This Spanish brand was hip and the jeans fitted me like a glove. That also might be, because I was so fond of them that I walked into the sea in Zandvoort wearing them and had them dry on my body. No, they were not stretchy like modern jeans and I can assure you that this was an ordeal thanks to the stinging salt.

Last week I walked through the nine streets (nine nice streets with cool shops in the old town) when I was shopping in Amsterdam and suddenly saw the logo of the brand which I thought no longer existed. In Valencia Lois, however, had been in hiding for a while and now they are back! First with a pop-up store, lateron with a regular store. I got the jeans from husband Jan for my birthday last month and bought a nice crazy bright yellow shirt to with it. The saleslady, a young girl with whom I shared my sentiment, also gave me a bag. The bull is bag!

What this has to do with knitting? Nothing, but I wanted to share this with you anyway!

3 Responses to “Lois – The bull is back!”

  1. Anita Hoenderboom Says:

    I can imagine your sentiment. I used to wear Roy Rogers. Looking for them all over. I also had a Lois once.

  2. Marco Says:

    Volgende keer in De Afstap zal ik het oude reclameriedeltje van Lois voor je zingen. Het is maar kort hoor: Lois Lois Lois – for girls en boys. Kun je je die nog herinneren?

  3. admin Says:

    Nee, ik ben benieuwd… 😉 tot snel!

Leave a Reply