Elck syn waerom…

aa1

De dames van Tesselschade – Arbeid Adelt zetten zich door middel van het verstrekken van studiebeurzen al pakweg 140 jaar in voor ondersteuning van vrouwen die financieel zelfstandig willen zijn  en passant helpen ze ook nog eens de oude handwerktechnieken te bewaren. In de winkeltjes kan je prachtige handgemaakte artikelen kopen. De opbrengst wordt besteed aan de doelstellingen van de stichting. 140 jaar samenwerken om anderen te helpen, een prachtig initiatief.

Eigenlijk lopen Jan en ik nooit een winkeltjes van Arbeid Adelt in zonder iets te kopen. Dit keer kocht Jan tijdens ons uitje van afgelopen maand in Den Haag onder andere een heel fijn gebreid buideltje met lavendel voor me. Lief hè.

The ladies of Tesselschade – Arbeid Adelt work together roughly 140 years, committed to supporting women who want to have financial autonomy by contributing to scholarships and as they do that, also preserve the ancient handicraft techniques. In the shops you can buy beautiful handmade items. The proceeds are used for the objectives of the foundation. Working together 140 years to help others is a wonderful initiative.

Jan and I always buy something when we visit a shops of Arbeid Adelt. This time Jan bought during our outing last month in The Hague a very fine knit bag with lavender for me. Sweet isn’t it.

One Response to “Elck syn waerom…”

  1. Irene Says:

    Vroeger woonde ik in Rotterdam, daar kwam ik als arm studentje van de handwerkopleiding elke dag langs het winkeltje – altijd veel moois te zien.. De technieken, die ik op school leerde lagen hier in beeldige werkstukken in de etalage. Dit is ook weer een voorbeeld van de hoge standaard van uitvoering – een schatje!

Leave a Reply