Extreme Knitting – Twin Socks

Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks Extrem Knitting - Twin Socks
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Het was een waar avontuur, het nabreien van de twee-in-één-sokken. In de Piecework van januari/februari 2009 staat de werkwijze beschreven van de techniek om twee sokken op één set sokkennaaldjes te breien. Het principe is simpel: brei een steek van de buitenste sok en brei een steek van de binnenste sok. Voor de minderingen bij de hiel en teen wordt een kabelnaaldjes ingezet. Uiteindelijk viel het me erg mee, zelfs het keren van de hiel en het vormen van de teen. En ik heb mezelf maar twee keer vastgebreid…….

It was a true adventure, knitting the two-in-one socks. In the Piecework from January/February the technique of knitting a pair of socks on one set of knitting needles is described. The principal is simpel: knit one stitch from the outer sock and one stitch of the inner sock. For the decreases at the heel and toe a cable needle is used. At the end it all was easier then expected, even turning the heel and knitting the toe. And I only exchanged the inner and outer yarn only twice……

Het was een leerzaam en interessant project met als beloning de triomf van het moment waarop de sokken worden gescheiden. Identiek als ‘n één-eiïge tweeling en bijna even groot en wijd rolden ze van mijn pennen. De buitenste sok die averecht wordt gebreid is ietsie groter. Onderweg bedacht ik nog wat perfectioneringen van het patroon, dus er wordt vast binnenkort weer een tweeling verwacht.

It was an educational and interesting project with as a reward the triumph at the moment that the socks are seperated. Identical as identical twins and with almost matching sizes they rolled from my needles. The outer sock, which is purled, is slightly bigger. While knitting them I made up some improvements on the pattern, so soon the next twin can be expected.

Leave a Reply