Dutch Touch – Superstar Knitting

   Superstar Knitting

 Superstar Knitting  Superstar Knitting  Superstar Knitting
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Debbie Stoller begon ermee, Stitch ‘n Bitch, oftewel Breien en Beppen. Ze zocht op internet vrienden om mee te breien in het café in New York. In Nederland zijn er nu al meer dan 100 groepen. Twee jaar geleden ontmoette ik haar weer in New York en breide ik daar een avondje met haar mee bij de eerste Stitch ‘n Bitch in de West village. Ze schreef ook een paar boeken over dit fenomeen, met basic breitheorie en patronen erin. Maar nu is het tijd voor het échte werk, vond ze, en ze schreef Superstar Knitting. In dit boek legt ze wat lastiger technieken uit aan de inmiddels gevorderde breiers. Dubbelbreien, mooiere meerderingen en minderingen, Fair Isle en steeks, verkorte naalden en Stitch Witchery, zoals zij het uitdrukt. En ondanks dat ze ook een hoofdstuk wijdt aan het ontwerpen van je eigen patronen, voegt ze er nog 41 aan toe van allerlei ontwerpers. Eén daarvan ben ik.

Debbie Stoller started it, Stitch ‘n Bitch, or Knitting and Chatting. She searched the internet to find friends to knit with in a café in New York. In the Netherlands there are now more than 100 groups. Two years ago  I met her again in New York and knitted together with her at the first Stitch ‘n Bitch the West village. She wrote a few books about the phenomenon, a bit of basic knitting knowledge and some patterns. But now it is time to get serious, so she wrote Superstar Knitting. In this book she explains the more complex techniques for the more experienced knitters. Double knitting, better increases and decreases, Fair Isle and steeks, short rows and Stich Witchery, as she named it. And even though she added a chapter explaining about designing your own stuff, she added 41 patterns from a variety of designers. One of them is me.

Arja doopte mijn van Noro Silk Garden gebreide rok ooit de Norok, maar Debbie koos voor de naam Dutch Touch. Het origineel is in paarsige tinten, maar de kleurtjes die ik uitzocht voor Debbie’s rok verbeelden de kleuren van Holland; blauwen van de lucht, groen van de weilanden. Deze winter ga ik mijn Norok weer wat meer dragen, want hij zit heerlijk. Laat de kou maar komen!

Arja named my skirt (Dutch: rok), knitted of Noro Silk Garden, the Norok, but Debbie choose the name Dutch Touch. The original is in purple colours, but the colours I selected for Debbie’s skirt resemble the colours of Holland; blue for the skies, green for the meadows. This winter I’m going to wear my skirt more often, it is so comfortable. Come on with the cold!

9 Responses to “Dutch Touch – Superstar Knitting”

 1. Hilly Says:

  Gefeliciteerd met je bijdrage aan dit leuke boek! Het heeft even geduurd voordat het uit kwam, maar het is het wachten waard. Je mag trots zijn op je patroon 🙂

 2. Berthi Says:

  Carla, gefeliciteerd met deze publicatie. Het is een schitterend ontwerp!

 3. Dominique Says:

  Proficiat met je ontwerp. Ziet er heel leuk uit – die zou ik wel eens ‘in ‘t echt’ willen zien. En bedankt voor de leuke en interessante workshop gisteren!

 4. Angelique/Archangel Says:

  Hee, gefeliciteerd en wat is je rok ook prachtig gefotografeerd!

 5. Daphne Says:

  aahh, eindelijk is het boek uit, Gefeliciteerd met het mooie patroon!

 6. evelien Says:

  Gefeliciteerd Carla! Ik wil hem nu al maken! Kan ik het boek al ergens kopen?

 7. Jonna Lind Says:

  Wat leuk! Ik was de rok al aan het zoeken op het net omdat ik dacht dat ik al eerder gepubliceerd was. Wel kicken nu, lijkt mij.

 8. Dian Says:

  Dag Carla,

  Weet jij ook of dit boek in het Nederlands vertaald gaat worden? Ik overweeg om het aan te schaffen, maar als het nog in het nederlands gaat verschijnen dan heeft dat mijn voorkeur.
  Het lijkt me echt een boek, waar je veel aan kunt hebben.

  groet,

  Dian

 9. admin Says:

  @Dian: Nee, helaas, geen idee. Als het in het NL komt, dan waarschijnlijk bij Tirion, je zou daar kunnen informeren. Groeten Carla

Leave a Reply