Cherries

Cherries

 Cherries  Cherries  Cherries
 
 Cherries  Cherries Cherries 
 
 Cherries  Cherries  Cherries
 
 Cherries  Cherries  Cherries
Klik op afbeelding voor vergroting – Click to enlarge images

Sinds ik  Marilyn Monroe in een sexy kersenjurkje in de Misfits zag spelen, houd ik van kersenstofjes. Maar echt mooi gedrukte motieven van kersen op goeie katoenen stoffen zijn best lastig te vinden. Zelfs mijn geliefde Liberty bleek geen geschikt kersenlapje voor me te hebben. Een poosje terug had ik geluk, een prachtig couponnetje voor weinig lag op mij te wachten op de Lapjesmarkt in Utrecht

Since the time I first saw Marilyn Monroe in her cherry dress in the Misfits, I love fabric with cherries printed on it. But really nicely printed motifs of cherries on good cotton fabrik, are hard to find. Even my beloved Liberty doesn’t have any suitable cherry fabric for me. A while ago I was lucky, a beautiful coupon, a real bargain, was waiting for me on the Lapjesmarkt in Utrecht.

Wees gerust, ik zal de breinaalden niet blijvend voor de naaimachine verruilen. Maar dat ene middagje stevig doorwerken, leverde me vijf vrolijke breizakjes op in drie verschillende maten en met voor ieder zakje een eigen koordje. Als voorbeeld nam ik de supergeweldige breizak van Monika, die doorlopend in gebruik is. Maar een fanatiek breier kan er nog best een paar extra gebruiken. Een vrouw heeft immers nooit genoeg breitasjes, of shawls, of tassen. Of schoenen…… toch?

Don’t worry, I will not exchange my knitting needles for a  the sewing machine. But that afternoon of hard sewing labour ended up in five cheerful knitting bags in three different sizes and with a different ribbon for each of them. The example was the knitting bag Monika made for me, and that is in use all the time. But an avid knitter can always use some extra ones. A woman never has enough knitting bags, shawls and handbags. Or shoes…… don’t you agree? 

3 Responses to “Cherries”

 1. Hilly Says:

  Wat een schatjes zeg! En die knoopjes zijn ook heel leuk!

 2. Monika Says:

  That is lot of cherries 🙂 Nice bags and I totally agree with you. I have atleast 6 knitting bags, they are so good things to to take your WIP with you. My latest work is in the green bag you and Hilly sent me together with the tulip. Speaking of tulips- Jans gave me the canned tulip, Next week probably I see the bloom. I almost forgot it to fridge, but it has now been out about 2 weeks. I am so exited and pamper it as much as possible. After its bloomed I will take it to my sisters garden to winter and to bloom again next year 🙂
  What ever the variety name is of this particular tulip, for me its Jans 🙂

 3. Hanneke Says:

  Ze zijn wel echt heel schattig! Je hebt gewoon meerdere gave’s. Maar gelukkig schreef je al, dat je toch bij breien blijft!

Leave a Reply